Internet marketing | De motor van je website

De definitie:

Online- of internet marketing betreft alle activiteiten die zijn gericht op het afzetten van producten en diensten en het ontwikkelen van klantrelaties via het internet. (Wikipedia)

Internet marketing | Het begin…

In het begin van de jaren 90, zeg maar de begintijd het internet, maakten webmasters zich nog niet druk om en de doorzoek- en indexeerbaarheid van de website door zoekmachines.  Dat veranderde snel met de komst van Google, Yahoo en anderen, in Nederland was Ilse, o.a. bekend van de Startpagina’s, de eerste grote zoekmachine. Voor Nederland is Google veruit de grootste speler op het gebied van zoekmachines.

SEO-Google-search-bot

Online marketing | Waarvoor gebruik je het….

Je wilt je website gebruiken om met bestaande en nieuwe relaties in contact te komen. Daarvoor is het van belang dat je website goed wordt gevonden. Zoekmachines zoals Google indexeren met behulp van “Spiders” periodiek je website, ze werken hiervoor met algoritmes. Het Google algoritme is één van de best bewaarde geheimen op het internet, het zorgt er namelijk voor dat Google zo snel zulke goede zoekresultaten geeft. Er zijn in principe twee manieren om de vindbaarheid van je website te vergroten, betaald (Google Adwords, PPC) en onbetaald, met behulp van SEO. SEO staat voor search engine optimizing of in het Nederlands zoekmachine optimalisatie.

3DWEBFX | Online marketing (SEO)

Online marketing | De motor van je website, de gids naar je bedrijf!

Je kunt nog zo’n mooi product of dienst hebben, wanneer je potentiële klanten je niet kunnen vinden verkoop je niets! Het eerste klantcontact is bijna altijd het resultaat van een zoekopdracht via Google. Wanneer je bij Google goed gevonden word en er een mooie en functionele website achter het zoekresultaat zit, zul je  een prospect verleiden om verder te klikken. Je eerste prioriteit zou dus moeten zijn dat je gevonden wilt worden. Online marketing optimalisatie maakt dit mogelijk en fungeert zo als motor van je website en wijst hopelijk vele nieuwe prospects naar je bedrijf! Je website werkt! Nu ben jij aan de beurt….

3DWEBFX-online-communicatie-met-effect-1030x258

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *