Is SEO rocket science?

Is SEO rocket science?

 

Het antwoord op deze vraag is duidelijk  NEE!

SEO houdt in dat de inhoud van je website gebaseerd moet zijn op woorden die mensen in zoekmachines gebruiken bij het zoeken naar je producten en diensten. Dit houdt niet alleen in dat wij de correcte zoektermen selecteren, maar vooral ook dat wij de inhoud van je website aantrekkelijk en relevant maken voor je potentiële en toekomstige klanten, kortom: zoekmachine optimalisatie!

Het begint bij het onderzoeken en vinden van zoektermen die jouw bedrijf het beste omschrijven. Het is belangrijk dat deze zoektermen vaak worden gebruikt door de voor jouw interessante doelgroep. De zoekterm moet echter niet een te hoge concurrentie hebben of te moeilijk zijn. Als de zoektermen gekozen zijn, worden deze op strategische wijze toegevoegd aan de inhoud van je website. Dit houdt in dat de zoektermen terugkomen in bijvoorbeeld de pagina teksten en foto’s, zodat deze opvallen bij zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. De teksten en de foto’s worden dan ook met grote zorg geselecteerd, het is immers de bedoeling dat de aandacht van degenen die jouw website heeft gevonden, direct wordt vastgehouden en dat ze verder willen lezen.

SEO is een continue proces

Google is wereldwijd de grootste speler op het gebied van “zoeken op het internet” en bepaalt in hoge mate de spelregels waaraan webdesigners, tekstschrijvers zich dienen te houden. Andere spelers zoals Bing en Yahoo hebben ook een aandeel maar in Nederland is Google In het verleden was het nog wel mogelijk om Google te foppen met trucs om hoog in de zoekresultaten te komen, maar sinds 2011 heeft Google een aantal nieuwe algoritmes actief, die vals spelen onmogelijk maken. Voor beheerders van websites betekent dit dat je website nooit af is, je zult steeds op de hoogte moeten zijn van de laatste ontwikkelingen en deze implementeren in de website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *